Rehellistä ja läpinäkyvää keskustelua – olkaa hyvät!

Tämän sivuston tarkoitus on tuottaa laadukasta, mutta samalla myös kriittistä sisältöä IT-alan ja verkkopelaamisen nykytilanteesta. Yhteiskunta ja peliala ovat muuttuneet vuosien saatossa ja byrokratia ei pysy nykyaikaisten vaatimusten perässä. Tästä ovat todisteena työvoiman katoaminen ulkomaille ja erilaisten ohjelmistojen nousu. Lisäksi mitä verkkopelaamiseen tulee, maat voivat rajoittaa pääsyä tietyille sivustoille ja luoda näin pelaajille epäedullisen valta-aseman. Olemme huolestuneita pelialan tilanteesta ja tulevaisuuden IT- ongelmista ja haluamme jakaa niin ilomme kuin huolemme kanssasi.

Kipinä tälle sivustolle syntyi omista havainnoistamme. Olemme kirjoitelleet ajatuksia alan tapahtumista muistiin jo melko pitkään, mutta nyt on aika astua ajatusten kanssa julkisuuteen. Tarkoituksemme ei ole syyllistää tai haukkua ketään tai mitään tahoa. IT-alan ja teknologian ongelmat eivät ole yksiselitteisiä ja ratkaisut täytyy löytää yhdessä tekemällä. Siispä toivomme, että tämä sivu inspiroi juuri sinua tarttumaan myös kynään tai puhelimeen ja kertomaan omat ajatuksesi julki. Yhdessä me olemme vahvempia.

Tekstit, kuvat ja videot rikastavat monipuolista verkkosisältöä

Koska meillä on vahva tausta sekä pelaamisesta että koodaajina toimimisesta, uskomme olevamme päteviä arvioimaan pelialan tilannetta nyky-yhteiskunnassa. Toisaalta oma ikäluokkamme on jo keski-ikäistymässä, joten näkemyksemme asioista eivät ole ainoastaan kapeita ja musta-valkoisia.

Työssä koodarina kohtaamme jatkuvasti nuoria, joko loppuasiakkaina tai uusina työtovereina. Työharjoittelut ovat monelle nuorelle tärkeitä näytön paikkoja ja niitä tulisi tulevaisuudessa tarjota laadukkaammin ja panostaa siten nuorten työllistymiseen. Kannamme vahvaa näkemystä modernista tietoyhteiskunnasta, ja ammattitaito alalta tuo varmuutta ajatuksiin oli kyseessä sitten Linux tai jokin muu pohja. Vaikka erikoistuminen onkin päivän sana, on silti hyvä olla perillä kaikista alalla olevista työvälineistä. Näin sormi ei mene suuhun saman tien uuden ohjelman auetessa silmien eteen. Toki uusien innovaatioiden synnyttäminen on mahdollista ennen kaikkea erikoistumalla ja kohdistamalla panokset erikoisaloille, mutta ei yleistieto tee hallaa.

Tällä sivustolla pyrimme tuottamaan monipuolista sisältöä eri aiheista, kuten pelaamisesta, koodaamisesta, erilaisista käyttöjärjestelmistä ja kaikkea mitä IT-ala pitääkään sisällään. Osa aiheista on muhinut jo pitkään, jopa vuosia. Toiset aiheet kehittyvät päivän polttavista uutisotsikoista tai jostain näkemistämme tilanteista oikeassa elämässä. Pyrimme käsittelemään alaa monipuolisten näkökulmien kautta ja laaja-alaisesti, keskittymättä ainoastaan tietoyhteiskunnan ongelmiin.

Esimerkiksi minulle itselleni luontaisin tapa ilmaista itseäni on kirjoittaa tai kuvittaa tekstiäni pienillä animaatioilla. Pääosa tuottamastani sisällöstä tuleekin olemaan tekstiä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kehitystä tapahtuu silloin, kun hyppää oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Näin ollen pyrinkin vähitellen siirtymään nykyaikaan ja kuvaamaan osan ajatuksistani videolle. Alku on varmasti kankeaa ja vaikutelma tulee olemaan ehkä karmaisevakin. Aion kuitenkin tulevaisuudessa ylittää itseni ja voittaa kamerapelkoni. Pyydän armollisuutta, sisältö tulee toivottavasti paranemaan ajan kanssa.

Mutta askel kerrallaan, ei mitään suurta päivässä rakennettu. Monipuolisen sisällön takaamiseksi tulemme linkittämään sivustolle myös muita mielenkiintoisia artikkeleita, kuin omia tekstejäni. Pyrimme seuraamaan valtamediaa aktiivisesti ja osallistumaan kommentointiin. Näin ollen saatamme linkittää tänne esimerkiksi sellaisia julkaisuja, joiden kommentointiin olemme itse osallistuneet. Otamme kiitollisena vastan tulevaisuudessa mahdolliset vinkin sivustolle sopivasta sisällöstä.

Kommentteja kaivataan

Kuten jo edellisessä lauseessa jo hieman sivusinkin, niin toivon tästä sivustosta vuorovaikutteista kanavaa minun, kirjoittaja, ja teidän, lukijoiden, välillä. Toivon, että omalla esimerkilläni ja avoimuudellani voin kannustaa teitäkin tuomaan julki omia mielipiteitänne. Asiat eivät muutu, ellei joku uskalla ääneen niitä kyseenalaistaa.

Jotta jlug.fi- sivusto pysyy miellyttävänä kaikille ihmisille, moderoimme kommentteja tarvittaessa. Kommentteja ei siis julkaista suoraan vaan luemme kaikki sivustolle tulleet kommentit ensin itse. Näin voimme varmistaa sivustomme tarjoaman sisällön laadukkuuden. Vaikka toiset meistä suhtautuvat erittäin vakavasti pelialan ongelmiin, vihapuheille ei ole tarvetta eikä tällä sivustolla tulla sellaista tekstiä julkaisemaan, joka voidaan jossain yhteydessä käsittää vihapuheeksi.

Otamme mielellämme vastaan kommentteja myös muissa medioissa. Yhteystietolomake on hyvä tapa antaa henkilökohtaisempaa kommenttia, mutta sitä kautta voi kommentoida myös tuottamaamme sisältöä. Rohkeasti esiin omina itsenämme, siinä on tunnuslauseemme.

Muutos syntyy yhdessä tekemällä

Joka tapauksessa selvää on se, että selvitäksemme voittajina näistä nykypäivän monimuotoisista ja nopeasti muuttuvista ongelmista, kuten työpaikkojen katoamisesta tai lain säätämistä rajoitteista, on koodareiden tehtävä töitä yhdessä. Vain yhteinen asenne, tahtotila ja toiminta järjestelmällisesti yhteisen edun hyväksi ovat niitä keinoja, joilla riittävä muutos saadaan aikaan.

Tämän olemme huomanneet jo työn kautta: parhaimmat ideat syntyvät aina yhteistyön tuloksena. Kun monta ihmistä tekee töitä yhdessä saavuttaakseen tavoitteensa yhteiskunnallisessa keskustelussa, tulokset ovat jo paljon parempia. Näin ollen emme saa ajatella, että meidän äänellä tai ajatuksillamme ei ole väliä. Kyllä on ja muutos lähtee meistä jokaisesta.

Otetaanpa esimerkiksi Rovio tai Supercell, nuo nykypäivän IT-ihmeet. Molemmissa start-up yrityksissä oli hyvä yhteishenki ja kasaan oli saatu osaava ryhmä, joka täydensi toistensa puutteita. Vain kolmella videopelillä maailmanlaajuisesti vuoden 2015 tuottavimmaksi mobiilipeliyritykseksi tituleerattu Supecell on mallikuva kenelle tahansa koodarille. Ansaintalogiikkana olivat nerokkaat pelien sisäiset mikromaksut. Itse pelit olivat ilmaisia ja liikevaihtoa kertyi. Jatkuvassa nousujohdanteessa olevan yrityksen uusin peli on maaliskuussa vuonna 2016 iOS- ja Android-laitteille julkaistu ClashRoyale, joka kuvaillaan yhdistelmäksi reaaliaikaista toimintastrategia- ja keräilykorttipelejä.

Myös muiden yritysten ja alan toimihenkilöiden tulisi ottaa mallia ennakkoluulottomasta asenteesta ja loputtomasta luovuudesta. Tällä sivulla haluamme paitsi jakaa tietoa, myös tarjota hipun sitä luovuuden kipinää, joka nostaa tuntemattoman pikkuyrityksen maailman suurimpien tekijöiden lippulaivaksi. Projektit onnistuvat, kun niiden takana seistään 100%:sesti. Supercellin menestys on toistattavissa, jos halua löytyy tarpeeksi. Toki oikealla markkinoillakin on osansa menestyssopassa, mutta siitä lisää toisella kertaa. Maistiaisina sanottakoon, että Supercell käytti vuonna 2014 markkinointiin huimat 400 miljoonaa euroa ja vuotta myöhemmin helmikuussa nerokas yritys otti taskustaan 9 miljoonaa dollaria ja löi rahat tiskiin 60 sekunnin mainospaikasta Super Bowl -ottelussa.

Yhden ihmisen tekojen ei tarvitse olla suuria. Riittää, kun jokainen meistä osallistuisi yhteisen päämäärän tavoittelemiseen edes jollain tasolla. Me olemme kaikki myös yksilöitä, joten jokaisen on löydettävä omat keinonsa vaikuttaa yhteiskuntamme hyvinvointiin. Astu siis syvemmälle sivustollemme kasvattamaan tietoa ja keskustelemaan eri käyttöjärjestelmistä, peleistä ja töistä IT-alalla. Koodeja tarvitaan niin pelifirmoissa kuin tavallisissa yrityksissä. Tulet huomaamaan, että keskitymme koodiharrastajayhteisöihin ja Linuxiin, mutta yhtä lailla HTML-hörhöt ja CSS-velhot ovat edustettuna ja lämpimästi tervetulleita.