Linux -yhteisö

Linux community on yhteisö kaikille Linux-käyttäjille. Riippumatta käyttämästäsi versiosta, olet tervetullut runsaaseen joukkoomme. Täältä löydät tietoa laidasta laitaan eri Linux-käyttöjärjestelmien versioista. Etsitpä sitten tietoa päivityksistä, ajureista tai järjestelmien ominaisuuksista, löydät vastauksen täältä.

Yhteisö tuottaa sivuston sisällön itse. Kaikki täällä julkaistava tieto on siis käytännössä testattua ja todettua tietoa. Kokemus näkyy sisällössämme, joka on erittäin laajaa, monipuolista ja ennen kaikkea luotettavaa. Otamme myös juuri sinulta mielellään vastaan palautetta, ideoita tai jopa valmiiksi tuotettua sisältöä. Älä epäröi ottaa yhteyttä ylläpitoon.

Kattavasti tietoa

Helpon valikkomme kautta löydät kattavasti tietoa Linux-käyttöjärjestelmästä. Löydät tietoa esimerkiksi seuraavista aihealueista:

  • historia
  • asentaminen
  • käyttöohjeet
  • yhteensopivuus muiden laitteiden kanssa
  • kehitysideoita

Osa julkaisemastamme materiaalista on käännetty suomeksi, mutta valtaosa Linuxiin liittyvästä materiaalista on englanniksi. Materiaali koostuu sekä lyhyemmistä artikkeleista, mutta joukossa on myös runsaasti laajempia, pdf-tiedostona julkaistuja, käyttöohjeita sekä muita oppaita.

Voit valita luettelosta mieleisesi aiheen ja tutustua siihen niin perusteellisesti kuin haluat. Kätevien tiivistelmien kautta voit tutustua ensin vaikka useampaan aiheeseen pintapuolisesti ja sen jälkeen syventyä itsellesi tarpeellisimpiin aiheisiin tarkemmin.

Kysy neuvoa

Linux community tarjoa mahtavan mahdollisuuden tutustua muihin Linux-käyttäjiin. Avoimen koodattavuutensa ansiosta Linux-käyttäjille on erittäin hyödyllistä tuntea toisiaan. Kuten sanonta kertoo: pyörää ei kannata keksiä uudelleen. Jos joku toinen käyttäjä on jo kohdannut saman ongelman, jonka kanssa itse juuri nyt painiskelet, ei kannata lyödä päätään seinään montaa kertaa ja yrittää keksi sitä pyörää uudelleen. Lukuisten taitavien käyttäjien joukosta löytyy varmasti joku, joka on kohdannut saman haasteen jo aikaisemmin. Neuvon kysyminen kannattaa varmasti.

Toivomme sinulta myös aktiivisuutta toiseen suuntaa eli toivomme sitä, että jaat omat kokemuksesi ja oivalluksesi avoimesti meidän kanssamme. Keskusteluun on helppo ottaa osaa nimimerkin suojissa. Ole aktiivinen sivustollamme, sillä silloin saat tästä kaiken mahdollisen tehokkaammin irti.